OPTION VARIETY FOR ENTERPRENEURSHİP

" OPTION VARIETY FOR ENTERPRENEURSHIP " isimli projemiz 2013 yılında kabul edilip, 2015 yılının Haziran ayında sona ermiştir.Proje ortaklarımız Litvanya, Bulgaristan, Romanya Ve İspanya´dır. Proje ilerleme süreci boyunca okulumuzdan seçilen öğrenci, öğretmen ve idareciler ile birlikte ortak ülkelere 1 haftalık ziyaretler gerçekleştirildi.Bu ziyaretler süresince konumuz olan girişimcilik ile ilgili fabrika ve iş yeri ziyaretleri, girişimci röportajları, öğrenciler arası çalışmalar ve yarışmalar, toplantılar ve turistik geziler yapılmıştır. Bu sayede özellikle öğrenciler farklı kültürlerden farklı insanlarla tanışma ve evlerinde kalarak yaşam şekillerini tanıma fırsatı bulmuş ve ingilizce seviyelerini yükseltmişlerdir. Onlar için inanılmaz güzel bir tecrübe olmuştur. Aynı zamanda bu iki yıl içerisinde sadece bir kere Türkiye ziyareti olmasına rağmen, ülkemizi ve bizleri çok sıcak bulmuşlarve bu nedenle ülkemizi, ilçemizi ve okulumuzu iki kez ziyaret etmişlerdir. Bu ziyaretler sırasında da gezilerin yanı sıra belediye başkanıziyaret edilmiş, sunumlar yapılmış, bu sunumlara ilçe milli eğitim müdürümü, Türkiye ´nin önemli  girişimcileri ve basın da katılmıştır. Bu proje okulumuza ve katılan herkese güzel anılar ve farklı kültürlerden güzel insanlar saklama fırsatı yaratmıştır.

Pınar SANCAKTUTAN

Proje İrtibat Sorumlusu