HOLLANDA " SESSİZ SALGIN İNMEDE ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ VE BAKIM GİRİŞİMLERİNİN AB BOYUTU"

Okulumuz 2015-2016 eğitim öğretim yılı içerisinde 3 Nisan-23Nisan tarihleri arasında Bilecik Güner Orbay Sağlık Meslek Lisesinin proje ortağı olarak ' Sessiz Salgın inmede acil sağlık hizmetleri' konu başlıklı AB destekli  Erasmus+ projesi kapsamında Hollanda'ya gitmiştir.Bu projeye 9 öğrenci ve 1 refakatçi öğretmenimiz katılmıştır.Proje kapsamında Hollanda'nın Almera şehrinde bulunan meslek lisesine gidilmiş ve oradaki sağlık eğitimi ve uygulamaları incelenmiştir. Ayrıca bir hasta ve yaşlı bakı evindeki uygulamalar gözlemlenmiştir. Öğrencilerimiz bizim ülkemizle oradaki benzer ve farklı yönleri görme fırsatı yakalamıştır.Bu onların mesleki anlamda tecrübe kazanmasını sağlamıştır.

Aldıkları bu eğitimlerin yanısıra kültürel anlamda birçok gezi programına katılmışlardır. Hollada'nın farklı şehirlerindeki farklı tursitik yerleri ziyaret etme fırsatı da bulmuşlardır.Örneğin, Oegstgeest şehrinde bulunan İçi dev bir insan vücudu şeklinde olan Corpus İnsan Vücudu Müzesi, Zaandam'daki Hollanda'nın geleneksel yel değirmenleri, mimarisyle ünlü Valendam evleri, Hollanda'nın Venediği olarak adlandırılan Giethoorn köyünde sandal gezisi, bürokrasi kenti olan Lahey'de Uluslararası Adalet Divanı ve Türk Büyükelçiliği ziyareti, büyülü şehir Amsterdam'ın kanallar boyunca yer alan sokaklarında yapılan yürüyüşler, Rotterdam şehrindeki farklı dizaynıyla meşhur olan Rotterdammarktall avm gezisi ve Hollanda'nın sembolü olan Keukenhof Lale bahçeleri gibi... Ayrıca iki günlük Paris gezisi ( Eyfel Kulesi, Zafer Takı, Notterdam Katedralivb.) de öğrencilerin unutulmaz anıları arasında yer almıştır.Bütün bu tecrübeler öğrencilerimizi olumlu anlada etkilemiş ve ufuklarını açmıştır. Bu eğitimlerim sonunda da sertifika almaya hak kazanmışlardır.

19-07-201719-07-201719-07-201719-07-201719-07-201719-07-2017

Yayın: 19.08.2016 - Güncelleme: 09.06.2021 15:50 - Görüntülenme: 1722